Mandatarka Ana Brnabić predstavila ekspoze i predložila sastav nove Vlade

0

Mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predstavila je danas pred poslanicima u Skupštine Srbije ekspoze i predlog za sastava nove vlade. U svom ekspozeu, mandatarka je poručila da su prioriteti nove Vlade ekonomski razvoj, digitalizacija i obrazovanje.

“Nastavak evropskih integracija i kontinuitet u reformama i spoljnoj politici biće okviri rada mog budućeg kabineta“, kazala je Brnabić. Rekla je da će njen kabinet raditi timski, da će odluke braniti s dostojanstvom i da vjeruje da rezultate njene vlade neće moći da ignorišu ni oni koji su se protivili njenom izboru.

U svom ekspozeu ona je naglasila i da će nova vlada nastaviti posao na odličnim temeljima koje joj je ostavila vlada Aleksandra Vučića, koja je uspela da zaustavi bankrot države, od kojeg su nas delila svega tri meseca, uspela da konsoludije budžet i smanji deficit sa kojima su se ranije vlade neuspešno borile.

Mandatarka je pozvala poslanike da se pridruže njenom timu u izgradnji boljeg života za sve građane i njihovoj boljoj budućnosti, prenosi Tanjug. 

Nova Vlada će imati 22 člana – 18 resornih ministara i tri ministra bez portfelja. Nova Vlada će imati četiri potpredsednika. U novoj Vladi ostaju 18 ministara, koji su bili deo Vlade Aleksandra Vučića.

Foto: www.blic.rs

R.P.

Предишна статияProgram podrške za lokalne online medije
Следваща статияПочетоха паметта на български офицери в Босилеград
Петар Рангелов
Петaр Рангелов е роден през 1969 г. Завършил е право, обаче през цялата си професионална кариера се занимава с журналистика. Започнал е като журналист в Радио Босилеград, но поради разногласия с тогавашните власти, само след една година остава без работа. След демократичните промени в Сърбия се завърща в Радиото и бива назначен за главен редактор. От 2003 г. е кореспондент на вестник „Братство" от Босилеград. Публикувал е на хиляди статии, интервюта, репортажи и др. журналистически текстове от различни области. 2007 г. е избран от читателите за „най-добър журналист” на "Братство". В момента работи в „Ново Братство”, а освен с журналистика, занимава се и с преводи от сръбски на български и от български на сръбски език

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.