Регионална културно-уметничка Домиjада jугоисточног региона

0
Фото: Архива Дома ученика средњих школа у Босилеграду

„Дом ученика средњих школа у Босилеграду“ ће и ове године учествовати на регионалној Домијади југоисточног региона, која ће се одржати 1. априла у Нишу. На домијади ће учествовати 14 дома ученика.

Наше ученике спрема васпитач Игор Иванчов, захваљујући коме „Дом ученика средњих школа у Босилеграду“ учествује сваке године, почевши од 2008.г.

Фото: Архива Дома ученика средњих школа у Босилеграду

Ове године наши ће представити кореографију „Игре из Лесковца“. Мартин Стојов, ученик 1. разреда „Гимназије“ ће извести поетски приказ „Santa Maria della Salute“, а Кристина Лазаров, ученица 3.разреда „Гимназије“, која је прошле године освојила 3. место на Регионалној домијади у Зајечару, ће се представити у категорији етно и народна музика песмом „Ја излезни Ђурђо“.

Спортски део Домијаде одржаће се 25. марта у Књажевцу. Наши ученици ће се такмичити у одбојци (мушка и женска екипа), стоном тенису (екипно, мушка и женска екипа и појединачно) и у шаху (појединачно и екипно, мушка екипа). Шах води Методије Борисов.

Учешће на Регионалној Домијади финансира  „Дом ученика средњих школа у Босилеграду“.

Републичка Домијада ће се ове године одржати у Новом Саду.

Васпитач каже да је конкуренција велика и озбиљна, али ће дати све од себе да постигну добре резултате. Рад са децом, је како каже, најлепши и најважније од свега је дружење и склапање нових пријатељстава.

С.Ј. ГЛАС ПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.