ПОБУНA у РТС-у: Не можемо да ћутимо пред фалсификовањем стварности!

0

Грански синдикат културе, уметности и медија Независност затражио је данас од руководства Радио-телевизије Србије “у најкраћем могућем року – а то је одмах” почне професионално да извештава о грађанским протестима у Србији.

“Ми, делатници Јавног радио-телевизијског сервиса Србије, одлучно дижемо свој глас против овог поновног развлашћивања народа од приступа својој Телевизији и свом Радију. У истој генерацији ми већ по други пут гледамо исти сценарио, у коме елементарна истина видљива голим оком на улицама градова Србије више није меродавна а меродаван постаје само интерес власти. Једном, пре 19 година, то се није завршило добро; ни за Јавни сервис а ни за власт. Ми, радници РТС-а, никако не желимо да дозволимо да наша кућа поново доспе под удар гнева јавности која не може да трпи толики информативни терор своје Телевизије и свог Радија”, навела је “Независност” у саопштењу за јавност, преноси Радио Слободна Европа.

Додали су да послушништво није етички и професионални домет достојан 21. века, већ “припада средњем веку и дворским лудама тиранских дворова”.

Оптужили су власт у Србији да опет, после непуних двадесет година, отуђује Јавни сервис свих грађана за потребе своје промоције и потискивања свих опонената и неистомишљеника.

“Не можемо даље да ћутимо пред очигледним фалсификовањем наше ионако болне стварности у којој се успеси власти глорификују и претварају у опијум за народ, стварности у којој се паметни и учени ућуткују за рачун послушних, а присуство самог народа на улицама градова Србије представља као споредан инцидент чија се важност багателизује и ниподаштава, док у исто време присуство народа на манифестацијама које су по вољи власти бива преувеличавано, слављено и осветољубиво наглашавано. Не дозвољавамо даље подвајање народа, јер то води у несагледиве перспективе даљих подела и сукоба”, наводи се у саопштењу.

“Господо директори и уредници Информативног програма, немате никакво право на овакву разградњу бића ове куће као и читавог народа који оваквим начином извештавања понижавате. Јер, ма шта ви о томе мислили, тај народ, а не било који човек на власти, је ваш послодавац”, наводи се у саопштењу.

Извор: www.srbijadanas.net

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.