SSP: I u Bosilegradu moraju da važe zakoni, kao i u svakom delu Srbije

0
N1 / Milan Stojanović

U Bosilegradu održana je zajednička Konferencija za novinare potpredsednika Stranke slobode i pravde Gorana Petrovića i poslanica „Ujedinjenih“ Jelene Milošević i Daniele Mihajlović, a povodom hapšenja gospođe Daniele i Miljane Stojiljković nakon razgovora koji su obavili sa komandirom Policijske stanice Bosilegrad koji im je tom prilikom rekao da nije nadležan da daje odgovore.

„Lica koja su ih legitimisala naredila da izađu iz kafića i uđu u njihov automobil da bi ih potom sproveli do PS Bosilegrad, a tom prilikom nisu im saopštili razlog hapšenja i odvođenja u policijsku stanicu, niti ze koje su krivično delo terete, nisu imale pravo na branioca, niti pravo da obaveste o hapšenju članove porodice uprkos tome što je Daniela majka sedmomesečne bebe. Jedini greh je izgleda bio što su u kafiću na stolu imale dva papira A4 formata na kome je pisalo ‘Predsedniče mi smo gladni’ i ‘Smenite Zaharijeva’. Da se hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima, evo ovde u Bosilegradu su to pokazale Daniela i Milijana“ ispričao je Petrović.

Petrović je rekao da se u tom slučaju radi o „flagrantnom kršenju prava na slobodu i bezbednost i prava uhapšenih lica bez odluke suda, koja su garantovana Ustavom Republike Srbije, o kršenju Zakonika o krivičnom postupku, a ovakvo postupanje predstavlja i krivično delo Protivpravno lišenje slobode iz člana 132 stav 2 Krivičnog zakonika, zbog čega ćemo podneti krivičnu prijavu Opštinskom javnom tužilaštvu i dodao da su podneli pritužbu Zaštitniku građana, a prijave će podneti i Unutrašnjoj kontroli MUP-a i BIA kao i predstavniku skupštinskog odbora za bezbednost.

Daniela Mihajlović tom prilikom je izjavila da već danima ima strah da će neko doći i uhapsiti je.

„Osećam se nesigurno, čitava moja porodica ima problem. Ništa loše nisam uradila, a mislila sam da živim u zemlji u kojoj imam pravo da javno iznesem svoje mišljenje. Međutim, šta god da se desi, nastaviću da se borim i neću odustati“, rekla je.

Poslanica Jelena Milošević rekla je da je komandira bosilegradske policije upitala da li smatra da je u redu što se „građani Bosilegrada ne osećaju bezbedno i što u svakom trenutku mogu da dođu neki nepoznati ljudi i da ih odvedu u nepoznatom pravcu“.

„I pored toga što preko 20 godina Bosilegradom suvereno vlada Zaharijev, u ovom gradu moraju da važe zakoni, ali i u svakom delu Srbije. Mi iz Stranke slobode i pravde stići ćemo do svakog građanina bilo gde u Srbiji, koji se zbog javne kritike režima nađe na udaru istog“, zaključila je ona.

Izvor: n1info.rs

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.