Seminar o elektronskim medijima u Nišu

0

ANEM u saradnji sa Ambasadom Bugarske, organizuje 27. i 28. juna radionicu  na temu plasiranje medijskih sadržaja na različitim platformama (društvene mreže i sl), sa ciljem podizanja kapaciteta medija (novinara, urednika) iz Niša, Pirota, Bosilegrada, Dimitrovgrada, Vranja i Leskovca.

Radionica će se odrzati u Nišu, u Regionalnom centru za edukaciju.

Predavač prvog dana je Predrag Blagojević (Južne vesti), a drugog dana Slobodan Krajnović, GLODUR radija 021 iz Novog Sada.

Teme radionica su uvod u onlajn novinarstvo, osnovne razlike u odnosu na tradicionalne medije, onlajn sadržaji. Biće i dosta reči o  ulozi društvenih mreža i kako ih koristiti za pisanje i komunikaciju. Kako se snalaze novinari u digitalnom okruženju i u kojoj meri društvene mreže menjaju novinarstvo, o problemima novinara u tom okruženju , o važnosti objavljivanja prioriteta objave na različitim platformama i  td.

Govoriće se još i o tome na koji se način promenila konzumacija vesti u 21. veku , kako ljudi danas dolaze do vesti i kako da znamo šta ih zanima, kako plasirati isti sadržaj na različitim medijima i kako nacionalni mediji utiču na lokalne.

Tema su i autorska prava, pojam autorskog dela, moralna i imovinska autorska prava, krađi sadržaja i načinu obrade tema.

Predstavnici iz elektronskih medija iz Bosilegrada će uzeti učešće na radionicama.

R.D. GLAS PRESS

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.