Proradila E-prodavnica “Naše čarolije” za pomoć obolelima od multipla skleroze

0

Centar za društvene integracije je u okviru „Povećanje zapošljivosti OSI kroz izgradnju inkluzivnog poslovnog ekosistema“, izradio e prodavnicu „Naše čarolije“, na kojoj su postavljeni ukrasni i dekorativni predmeti koje su izradili članovi i članice Udruženja obolelih od multipla skleroze iz Pčinjskog okruga.

– Glavni cilj projekta je ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom kako bi  u skladu sa svojim mogućnostima doprinele poboljšanju sopstvenog života.  Vredne članice udruženja obolelih od multiple skleroze godinama unazad izrađuju ukrasne i dekorativne predmete ali im je zbog otežane pokretljivosti prodaja tih predmeta otežana.

Tim Centra za društvene integracije je napravio bazu sa blizu četiri stotine predmeta koji su danas dostupni kupcima. Takođe osobe sa invaliditetom su prošli obuku o načinu plasmana i ažuriranju E-prodavnice tako da su osposobljen da  samostalno ažuriraju i postavljaju predmete na E-prodavnicu i da od njihove prodaje dodatno zarađuju.

Na ovaj način Centar za društvene integracije želi da motiviše osobe sa invaliditetom kako bi se integrisale u društvene tokove i time dale doprinos sredini u koji žive.

Prodajom proizvoda članice će skrenuti pažnju na svoje postojanje jer će plasirati na tržište unikatne, ručno izrađene predmete koji su danas dostupni kupcima širom naše zemlje.

Kupovinom predmeta pomažete se rad Udruženja obolelih od multipla skleroze.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku grada Vranja.

ГЛАС ПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.