Kod Preševa instaliran prvi uređaj za punjenje električnih automobila

0

Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Srbiji počeo je sa radom na naplatnoj stanici „Preševo“ na granici sa Makedonijom, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Ovo je prvi od ukupno 5 punktova na kojima će vozači elektroautomobila moći da “dopune” svoje vozilo, a svaki elektropunjač je poslednja generacija uređaja koji ujedno omogućava i besplatnu internet konekciju.

U Ministarstvu dodaju da se već u narednih nekoliko dana očekuje i instaliranje drugog elektropunjača na granici s Hrvatskom, na naplatnoj stanici „Šid“, dok će treći uređaj biti instaliran na Koridoru 10 tokom naredne nedelje i to na auto-putu u Beogradu, na Bubanj potoku gde će „Putevi Srbije“ imati prodajno mesto za tagove – uređaje za elektronsko plaćanje putarine.

Cilj nam je bio da ove letnje sezone privučemo još više vozača na našu najznačajniju saobraćajnicu – Koridor 10. Ne samo da će ova Vlada završiti izgradnju ovog koridora koji je najbolja i najkraća veza Istoka i zapadne Evrope, već intenzivno radimo na tome da to bude i najmoderniji putni pravac prilagođen i potpuno ekološkim elektroautomobilima – kaže ministarka Zorana Mihajlović

U avgustu se očekuje instaliranje još dva punjača na stanicama “Dimitrovgrad”, na ulazu i izlazu iz Bugarske, kao i “Subotica jug”, na ulazu i izlazu iz Mađarske.

Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti 3 automobila, a svuda gde je instaliran uređaj, dostupan je i besplatan internet.

Izvor: www.juznevesti.com

Предишна статияПървият изнесен консулски ден в Босилеград
Следваща статияUdruženja: Podrška kolegama iz Vranjskih i OK radija
Петар Рангелов
Петaр Рангелов е роден през 1969 г. Завършил е право, обаче през цялата си професионална кариера се занимава с журналистика. Започнал е като журналист в Радио Босилеград, но поради разногласия с тогавашните власти, само след една година остава без работа. След демократичните промени в Сърбия се завърща в Радиото и бива назначен за главен редактор. От 2003 г. е кореспондент на вестник „Братство" от Босилеград. Публикувал е на хиляди статии, интервюта, репортажи и др. журналистически текстове от различни области. 2007 г. е избран от читателите за „най-добър журналист” на "Братство". В момента работи в „Ново Братство”, а освен с журналистика, занимава се и с преводи от сръбски на български и от български на сръбски език

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.