Grad pokriva ogromna dugovanja Apotekarske ustanove Vranje

0

Loše poslovne poteze prethodnog menadžmenta, zaostala dugovanja prema dobavljačima i zaposlenima koja iznose blizu 180 miliona dinara biće rešena kroz reprogram dugova koji će platiti poreski obveznici. Za urgentna dugovanja iz budžeta je izdvojeno 7,5 miliona dinara kako račun Grada, kao osnivača, ne bi bio blokiran.

Formirana je i radna grupa koja će rešavati nagomilane probleme Apotekarske ustanove Vranje sa ograncima u Bosilegradu, Trgovištu, Vladičinom Hanu, Preševu i Surdulici, kako bi ove apoteke nastavile sa radom.

Aleksandar Stajić, pomoćnik gradonačelnika zadužen za zdravstvo, napominje da je rukovodstvo grada imalo jedinstven stav po ovom pitanju da se Grad kao osnivač izbori za apoteke kako bi one nastavile sa radom.

Radna grupa koju je Grad osnovao sa ciljem da se bavi ovom problematikom, uprkos svemu, naišla je na razumevanje prvenstveno zaposlenih u apotekama, a zatim i među dobavljačima sa kojima je napravljen reprogram duga – kaže Stajić.

Ipak, on ne želi da komentariše poslovne poteze prethodnog menadžmenta koje ocenjuje kao loše jer smatra da time treba da se bave nadležni organi, ali ne negira da je bilo dosta štetnih ugovora i propusta u poslovanju.

Pored 7,5 miliona dinara iz budžeta za plaćanje urgentnih dugova, promenjen je i menadžment apoteke, a zaposleni, njih 90 bili su, kaže Stajić, puni razumevanja, te niko od njih nije tužio firmu, iako im kasne zarade.

Još jedan važan segment u rešavanju nagomilanih problema je uređenje odnosa sa opštinama Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Preševo i Trgovište gde vranjska apoteka ima filijale.

Razgovarali smo sa čelnicima opština i složili se da je važno da apoteke nastave sa radom i računamo na njihovu pomoć – kaže Stajić.

On kao primer navodi opštinu Trgovište jer tamo postoji samo jedna apoteka, pa bi, bez pomoći te lokalne samouprave, zatvaranje apoteke najviše pogodilo same građane Trgovišta.

Izvor: www.juznevesti.com

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.