Danas počinje EXIT, publika i gosti uveliko stižu

0

Poznati muzički festival EXIT počeće danas i trajaće četiri dana i četiri noći na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a publika i gosti uveliko stižu u grad na Dunavu.

Tačno u 19 časova biće otvorene kapije EXIT festivala kroz koje će svake večeri proći, prema procenama organizatora, između 45.000 i 50.000 ljudi iz više od 60 država, kako bi pratili nastupe više od 700 izvođača na oko 20 bina i festivalskih zona. 

Mnogobrojni gosti, doslovno sa svih kontinenata, uveliko stižu u Novi Sad, a organizatori kažu da je sve spremno za početak dugo iščekivanog festivala. 

Ove godine broj stranih turista biće veći za čak 30 odsto u odnosu na prošlogodišnji EXIT, a kamp na Štrandu je sve puniji. Osim gostiju iz regiona, iz Velike Britanije i Holandije, ove godine povećan je broj posetilaca iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a tu su i gosti iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafricke Republike, kao i Kine i Japana. 

Direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević izjavio je da je sve spremno za današnji početak ovogodišnjeg EXIT-a, za koji je rekao da će biti najveći spektakl do sada na Petrovaradinskoj tvrđavi. Kovačević je rekao Tanjugu da sve posetioce na Petrovaradinskoj tvrđavi očekuju brojna iznenađenja, među kojima i niz stvari sa kojima do sada nisu imali prilike da se susretnu na EXIT-u. 

„Najveće iznenađenje neću otkriti i ostaviću da ga otkriju sami posetioci i da se uvere da je zaista reč o nečemu velikom“, rekao je Kovačević. 

Prema njegovim rečima, na Petrovaradinskoj tvrđavi za ovogodišnji festival ove godine će biti organizovana „Planeta piva“, zatim planetarijum koji će otvoriti vrata za sve one koji žele da posmatraju vasionu, a na EXIT se vraća i „Zip line“. 

„Tvrđava će biti ukrašena kao nikada do sada i sve govori da nas očekuje zaista najbolji EXIT do sada“, istakao je Kovačević. On je naročito naglasio da je na tvrđavu stiglo novo trenutno najmodernije ozvučenje na svetu i po prvi put u Evropi biće instalirano baš na EXIT-u. 

„To je nešto što je do sada neviđeno na našim prostorima i EXIT festival će biti u prilici da prvi ponudi za nekoliko nivoa kvalitetniji i bolji zvuk nego što je to bio slučaj do sada i što je bilo uobičajeno u Evropi. To je nešto što se zaista mora čuti“, istakao je Kovačević. 

Prošle godine se po prvi put u istoriji EXIT festivala dogodilo da se obustavi prodaja karata za jedan dan (subota), jer je festivalski prostor bio prepun. Ove godine već je obustavljena prodaja karata u inostranstvu, kako bi se, kako je rekao Kovačević, omogućilo domaćim fanovima da u poslednjem trenutku dođu do ulaznica. 

„Ostalo je jako malo karata, jedva oko hiljadu kompleta i očekujemo da će i to vrlo brzo biti rasprodato, ali smo ostavili dovoljan broj jednodnevnih ulaznica koje će se prodavati na ulazuu festivalski prostor kako bi omogućili svima onima koji dođu u Novi Sad da posete EXIT festival“, zaljučio je Kovačević. 

Najavljene vremenske prilike odgovaraju dobrom provodu i atmosferi tokom četiri festivalska dana, jer je prognozirano sunčano i toplo vreme.

 

Tokom četiri dana i noći na Exitu i tri na Sea Dance festivalu, nastupiće The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Stereo MC’c, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Robin Schulz, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Andy C, Maceo Plex, Black Coffee, Banco de Gaia, Cock Sparrer, Paradise Lost, klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle i brojni drugi, za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza. 

Postoje dve glavne bine, mts Dance Arena, Dance Paradise, Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Latino by Aquaviva, Wenti Wadada Positive Reggae, Future Shock, Urban Bug, World Chill-Inn, Gaia Experiment Trance i brojne druge bine i festivalske zone, zajedno sa kampovima Exit Avanture koji su otvoreni 5. a zatvaraju se 18. jula.

 

Izvor: www.b92.net

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.