ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ ФИЛМА ЧУВАРИ КУЛТУРНОГ БЛАГА У ВРАЊУ

0

Јуче је почело снимање документарног филма „Чувари културног блага“ у оквиру пројекта „Тако близу а тако далеко“ који је подржан од стране Града Врања, Општине Ћустендил ,ТВ Инфо Пулс из Врања и ресторана „Код баке на ручак“ који ће  у многоме допринети промоцији традиционалне врањске али и бугарске кухиње.

Прва клапа филма пала је на месту званом Марково кале у близини Врања и Пржару. Такође је снимљен и Бели мост који је још познат и као мост трагичне љубави.

„То су само неке од локација које су снимљене.  Имамо још доста посла, али се надамо да ће до краја јула бити снимљен део филма који се односи на Врање. Након тога се селимо у Ћустендил. Веома ми је драго што сам добио инфомрацију да руководство Ћустендила хоће да нам помогне око снимања а касније и приказивања филма.  Морам да истакнем и несебичну помоћ Генералног конзулата Бугарске у Нишу који на све начине покушава да нам помогне да овај пројекат одрадимо квалитетно, с обзиром да се бавимо озбиљном темом“ – истиче Аначков.

Он  додаје да ће премијера бити највероватније у октобру.  Биће приказан у Врању и Ћустендилу. Филм ће пратити и брошура под називом „Чувари културног блага“ која ће садржати слике снимљених локација са називима на српском и бугарском језику.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.