Вечерас почиње Сабор трубача у Гучи

0
Фото: Петар Марковић / www.pressonline.rs

* Улаз у Гучу, паркинг као и сви програмски садржаји ће бити потпуно бесплатни. 

 

57. Драгачевски сабор почиње вечерас и трајаће до 13 агуста (недеља).

 

У оквиру вечерашњег програма, испред Центра за културу одржаће се полуфинале трубачких оркестара, а један од четири оркестара ће се пласирати за суботње такмичење. Посетиоци ће после имати прилику да присуствују и концерту  Марка Глигоријевић, Прве трубе публике на 56. Сабору, а након тога следи Kултурно уметнички програм, у коме ће учествовати Раде Јоровић, трубачки оркестар “Драгачевске трубе“ из Гуче и певачка група „Српска шајкача“ из Пухова.

 

Званично отварање, како је предвиђено Програмом фестивала, ће бити сутра од 11 часова код Споменика трубачу, а сабор ће отворити министар, трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Како преноси Тањуг, после 10 предтакмичења у Пријепољу, Лесковцу, Новом Саду, Књажевцу, Бољевцу, Владичином Хану, Сурдулици, Ковачици, Пожеги и Златибору, одабрана су 17 оркестра, који ће се надметати у Гучи, а њима ће се придружити победник вечерашњег полуфинала.

У односу на претходне, Сабор је ове године дручачије конципирао програмске садржаје. Председник Саборског одбора Слободан Јоловић, је изјавио да се од ове године сабор „враћа тамо где му је место“, а све у циљу очувања традиција.

Он је у интервју за Глас западне Србије казао да ће на овогодишњем сабору наступити само трубачи и да ће улаз у Гучу, паркинг као и сви програмски садржаји бити потпуно бесплатни. 

 

На овогодишњем Сабору се очекују и учесници из Италије, Португалије, Македоније, Словеније, Пољске, Републике Српске.

 

Р.П.

 

Предишна статияНов ред за прием на болни във Военно-медицинска академия
Следваща статияDečak TEŠKO POVREĐEN kod PROMAJE
Петар Рангелов
Петaр Рангелов е роден през 1969 г. Завършил е право, обаче през цялата си професионална кариера се занимава с журналистика. Започнал е като журналист в Радио Босилеград, но поради разногласия с тогавашните власти, само след една година остава без работа. След демократичните промени в Сърбия се завърща в Радиото и бива назначен за главен редактор. От 2003 г. е кореспондент на вестник „Братство" от Босилеград. Публикувал е на хиляди статии, интервюта, репортажи и др. журналистически текстове от различни области. 2007 г. е избран от читателите за „най-добър журналист” на "Братство". В момента работи в „Ново Братство”, а освен с журналистика, занимава се и с преводи от сръбски на български и от български на сръбски език

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.