БСЦ: Састанак са градоначелником Врања и већником за националне мањине и невладине организације

0
Фото: www.jugpress.com

Дарко Аначков, председник Бугарско – српског центра у изјави за „Глас Пресс“ истиче да ће у понедељак заједно са својим сарадницима имати састанак са градоначелником Врања Слободаном Миленковићем и већником за националне мањине и невладине организације Дејаном Ивановићем. На састанку ће бити речи о циљевима и задацима БСЦ – а и деловањем ове организације у Врању. Такође ће се  разговарати и плановима за организовање округлог стола у Врању на тему придруживања земаља западног Балкана Европској унији. Идеја организовања округлог стола је подржана и од Генералног конзулата Бугарске у Нишу.

Аначков додаје да је тим БСЦ – а израдио предлог пројекта који се односи на снимање документарног филма из области културе, тачније промовисање културно историјског наслеђа Врања и Ћустендила. Уколико овај предлог пројекта буде прихваћен од стране града, то би значило да полако градимо мостове пријатељства и поправљамо наше односе на свим нивоима, пре свега културном нивоу.

Документарни филм носи назив „Чувари културног блага“ у оквиру пројекта „Тако близу а тако далеко“.

„Надамо се да ће град препознати наше напоре и жељу за грађењем пријатељства између српског и бугарског народа“ – наводи Аначков

ГЛАСПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.