БСЦ: ИНФОРМАТИВНЕ ЕМИСИЈЕ НА БУГАРСКОМ ЈЕЗИКУ МОГУЋЕ УСКОРО И У ВРАЊУ

0

Бугарско – српски центар у Врању заједно са ТВ Инфо Пулс из Врања ради на креирању пројекта у вези информисања на бугарском језику  у Врању.

„Заједно са телевизијом Инфо Пулс из Врања радимо на једном новом пројекту који ће бити од користи за све припаднике  бугарске националности како у Врању, тако и целом Пчињском округу. Успостављена је одлична сарадња са овом телевизијом тако да нема никаквих препрека да се ова наша замисао и оствари, наравно потребно је да и представници државне власти препознају значај информисања на бугарском језику у Врању. Генерално постоји проблем информисања на језицима националних мањина у Србији . Проблем је начин финасирања медија.

Колико сам информисан  у Србији тренутно постоје две телевизије ТВ Цариброд у Димиторвграду и ТВ Инфо Кодал у Босилеграду, портал ФАР и ГЛАС ПРЕСС, као и новине НОВО БРАТСТВО и весник ВИЗИЈА  који се од недавно може наћи у продаји у Димитровграду, Босилеграду и Нишу.  Међутим, постоји много кочница који коче право националних мањина да се благовремено и тачно информишу о свим релевантним дешавањима.

Закључак би био да информисање на језицима националних мањина, тачније информисање на бугарском језику није доступно свим Бугарима у Србији и да се треба озбиљније позабавити тим питањем“ – истиче Аначков за Глас Пресс

Надамо се да ће државне власти препознати потребу за информисањем на бугарском језику у Врању и да ће подржати пројекат Бугарско – српског центра и ТВ Инфо Пулс.

ГЛАСПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.