Богаћење библиотечког фонда библиотека основних школа – Изложба у холу ОШ“Георги Димитров“

0

И ове школске године, као и у школској 2016/2017. години, Министарство просвете, науке и технолошког развоја приступило је реализацији активности чији је циљ богаћење библиотечког фонда библиотека основних школа. Из буџета Републике Србије, у ту сврху, издвојено је педесет милиона динара.

Начин расподеле средстава по школама , утврђен је према критеријуму броја ученика који похађају школу и степену развијености јединице локалне самоуправе на којој се школа налази.

ОШ “Георги Димитров“ је након учешћа на јавном позиву добила средства за откуп изабраних публикација, које су изложене на изложби у холу школе.

Изложбу су припремили,поставили и представили професор разредне наставе Снежана Апостолов и стучни сарадници школе.

На изложби ученици и наставници могли су да погледају велики број књига са различитим насловима.

Професор Снежана Апостолов, која већ неколико година ради и као школски библиотекар каже да је у понуди био укључен велики број издавачких кућа, да избор није био лак, али имајући у виду потребе ученика и наставника, потрудила се да прибави актуелну и функционалну методичку и стручну литературу-допунске уџбенике, књиге и лектире. За неколико дана сви наслови биће доступни за изнајмљивање и читање из школске библиотеке.

Саговорница је рекла да ускоро очекује и дидактичка помагала и часописе за децу са сметњама у развоју.

М.М. Глас Пресс

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.