Удружење „ГЛАС“ из Босилеграда учествује у још једном пројекту у оквиру програма „Еразмус+“

0

У периоду од 12. до 18. јуна 2022. године удружење „ГЛАС“ Босилеград заједно са Фондацијом Бугарскa Памет и „Друштвом за македонско-бугарско пријатељство“, град Битоља, Република Северна Македонија, реализовали су догађај у оквиру пројекта бр. 2020-1. -БГ01-КА227- ИОУ-095019 „Предузетништво и повезаност младих на Балкану кроз креативност и културу“, суфинансираног из Еразмус+ програма КД2.

Млади из Р. Бугарске, Р. С. Македоније и Р. Србије имали су прилику да у периоду од недељу дана учествују у разним панелима, надограђују свој лични развој, као и своје активно грађанско учешће и повезаност. Стечене трансверзалне и презентацијске вештине биће им од користи у будућности.

Главни циљ пројекта је кроз креативни и културни алат, креирати иновативну методологију за развој предузетништва и креативности међу младима на Балкану. Програм догађаја пружио је прилику учесницима да представе добре праксе предузетништва кроз креативност и културу државе из које долазе и активно су учествовали у радионицама посвећеним иновативној методологији.

Др Младен Ламбев, бивши координатор парламентарне димензије бугарског председавања Саветом Европске уније -2018, детаљно је објаснио учесницима како култура покреће економски и друштвени развој Европе, као и модерирао групну вежбу у које су млади развили и представили иновативне идеје за културно предузетништво. Захваљујући компетентним предавачима из различитих области, млади су имали прилику да се упознају са различитим опцијама, како и на који начин неочекиване потешкоће могу да искористе као предности. У панелима програма примењене су методе неформалног образовања, интерактивне методе, интердисциплинарни случајеви и активности, игре, групни и тимски тренинзи, са фокусом на развоју иновативне методологије за развој предузетништва и креативности међу младима на Балкану. Своје ставове изнели су Николај Динев, Снежана Јовева Димитрова, Јаница Бојчева, Светла Бонева, Ангелина Владикова и други.

Претпоследњег дана програма реализоеана је посета музичком студију „Интелигентног музичког пројекта” и сусрет са др. Миленом Врабевским, као и кратка шетња центром Софије.

На крају су сви учесници добили сертификате, као признање о стеченим вештинама за предузетништво и повезивање младих људи на Балкану кроз креативност и културу.

Следећи  догађај на овом пројекту биће одржан у Битољу, Република С. Македонија, почетком септембра ове године.

ГЛАСПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.