Избори у строгој тајности

0
Ових дана на подручју општине Босилеград спроводе се избори о саветима месних заједница. Све протиче у највећој тајности, а под патронатом и у режији локалне власти. Мештани о томе појма немају, одлука о одржавању избора није објављена у ниједном локалном гласилу, нити је објављена на званичном сајту општине. Невероватно је да чак и у медијима, који се финансирају из буџета, парама пореских обвезника, локлана власт није нашла за сходно да да информацију, која је од јавног значаја за грађане општине. Формално, мештани се обавештавају на тај начин, што се папир са одлуком о изборима на сам дан избора, непосредно пре одржавања лепи на вратима некадашњих сеоских продавница, које годинама не раде.
Све је смишљено са циљем да се из процеса демократског начина одлучивања искључи или заобиђе што већи број лица, а да се избори спроведу само формално и да у њима буду укључени само подобни и послушни, који су по вољи владајућој локалбој гарнитури, на које ће се она касније ослањати, за време локлних избора.
То је још један доказ злоупотребе у организовању и спровођењу демакратског начина одлучивања, који за резултат има политику која је нашу општину претворила у гето, а њене људе у таоце.
Извор: Српска напредна странка Босилеград

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.