АНИМАТОРИ ИЗ БОСИЛЕГРАДА УЧЕСНИЦИ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА АНИМИРАНОГ ФИЛМА „КОНСТАНТИНОВ ЗЛАТНИК“

0

Продукција МАНИМЕ ове године ће се својим анимираним филмом „Шериф Пера“, по сценарију Иване Миланов, такмичити на међународном фестивалу анимираног филма у Нишу. Пети по реду „Константинов Златник“ одржаће се од 26. до 29. Јула 2017.године. На фестивал је пријављен 581 филм из 65 земаља, а у такмичарском програму биће приказано 206 филмова у 5 категорија. Пројекције филмова су бесплатне и приказиваће се од 26. до 28.јула у 21h у Официрском дому, дворишту ГО Пантелеј, у Клубу Labеerint и у парку Нишке Бање.

Фестивал организују Студио цртаног филма 98 и Удружење Анима Ниш, а покровитељи су Министарство културе и информисања Р Србије, Град Ниш и ГО Пантелеј. Подршку и помоћ су дале и амбасаде Р Пољске и Словачке из Београда, а као партнери на пројектима јављају се Народна Библиотека Стеван Сремац, ГО Нишка Бања, Клуб Labeerint и ЈКП „Паркинг Сервис“ Ниш.

Ментор Љубиша Пенев најављује и фестивале у Врању и Горњем Милановцу, на којима ће бити приказивани анимирани филмови продукције Маниме, што представља велики успех младих аниматора из Босилеграда!

(Фото: Лљубиша Пенев)

И.М.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.