АМБАСАДОР БУГАРСКЕ РАДКО ВЛАЈКОВ ПОСЕТИО ЈЕ БУГАРСКО – СРПСКИ ЦЕНТАР У ВРАЊУ

0

Амбасадор Бугарске у Србији Радко Влајков посетио је Бугарско – српски центар у Врању. Председник БСЦ-а Дарко Аначков упознао је амбасадора са реализованим пројектима у 2018. години и плановима за 2019.

Амбасадор Влајков је председнику удружења поклонио рачунар и кравату са мотивима бугарског председавања Европском унијом.

„Сазнање да овакву кравату поседује одређени број угледних личности у Бугарској, за мене представља још већу част да је са поносом носим. Почаствовани смо посетом амбасадора Влајкова. Ова посета показује да амбасада подржава рад БСЦ-а и господин Влајков је на овом састанку то и потврдио  “ –  истакао је Аначков.

На иницијативу неколико Бугара из Бујановца, разматрана је и могућност отварања испоставе Бугарско – српског центра у Бујановцу.

Планирали смо да се одржи један радни састанак са руководством општине Бујановац и да заједничким снагама са општином дођемо до адекватног решења – додаје Аначков.

Састанку је присуствовао и конзул у Београду Георги Христов и секретар амбасаде Борјана Пунчева. Конзул је одговарао на питања присутних и уложио максимални напор да помогне људима којима је помоћ потребна. Питања су се  углавном односила на процедуру за придобијање бугарског држављанства.

На крају састанка договорена је даља сарадња у свим областима везаним за бугарску мањину у Врању и Србији.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.